Čas jen pro mě
Magazín pro ženy, které už vědí, o čem je život
Životní styl
O čem se mluví
Inspirace
Domácnost
Volný čas
Příběhy ze života
Soutěže
Kvízy
Úvod
Kvízy
Slovenská gastronomie: kulinární výlet k sousedům
Slovenská gastronomie: kulinární výlet k sousedům
Slovenská jídla.
Bramborové placky, které se jedí nasladko i naslano, se nazývají
lívance
lokše
bramboříci
Která zelenina se nehodí do pokrmu zvaného živánska?
paprika
cibule
okurka
Tarhoňa je druh
těstovinové rýže
sladkovodní ryby
kořenové zeleniny
Jaká základní surovina je potřeba k přípravě haruľy?
zelí
brambory
hrách
Když si v restauraci objednáte demikát, přinesou vám
polosuché červené víno
destilovaný alkohol (nejčastěji slivovici)
polévku
Co by byly halušky bez brynzového sýra. Z jakého mléka se vyrábí?
z kozího
z kravského
z ovčího
Cukroví, které svým tvarem připomíná kočičí oči, se nejčastěji zdobí
lentilkami
mandlemi
šlehačkou
Osvěžující nápoj z ovčího mléka nese název
žinčica
ajran
šaratice
Pagáče se obvykle pečou
plněné marmeládou
se škvarky
posypané skořicovým cukrem
Granadierský pochod neboli granadír se vaří ze dvou základních surovin. Které to jsou?
brynza a brambory
brambory a těstoviny
těstoviny a zelí
Fučka se nejčastěji servíruje
se smaženým řízkem
s chlupatými knedlíky
se švestkovou omáčkou
Vyhodnotit
Čas jen pro mě