Magazín pro ženy, které už vědí, o čem je život

Slovenská gastronomie: kulinární výlet k sousedům

Slovenská jídla.

  1. Bramborové placky, které se jedí nasladko i naslano, se nazývají

  2. Která zelenina se nehodí do pokrmu zvaného živánska?

  3. Tarhoňa je druh

  4. Jaká základní surovina je potřeba k přípravě haruľy?

  5. Když si v restauraci objednáte demikát, přinesou vám

  6. Co by byly halušky bez brynzového sýra. Z jakého mléka se vyrábí?

  7. Cukroví, které svým tvarem připomíná kočičí oči, se nejčastěji zdobí

  8. Osvěžující nápoj z ovčího mléka nese název

  9. Pagáče se obvykle pečou

  10. Granadierský pochod neboli granadír se vaří ze dvou základních surovin. Které to jsou?

  11. Fučka se nejčastěji servíruje

Tip šéfredaktorky

Nová SOUTĚŽ o 3 poukázky do obchodu pro baculky!

20. 5. 2019 11:00 autor -red-