Magazín pro ženy, které už vědí, o čem je život

Slovenská gastronomie: kulinární výlet k sousedům

Slovenská jídla.

  1. Bramborové placky, které se jedí nasladko i naslano, se nazývají

  2. Která zelenina se nehodí do pokrmu zvaného živánska?

  3. Tarhoňa je druh

  4. Jaká základní surovina je potřeba k přípravě haruľy?

  5. Když si v restauraci objednáte demikát, přinesou vám

  6. Co by byly halušky bez brynzového sýra. Z jakého mléka se vyrábí?

  7. Cukroví, které svým tvarem připomíná kočičí oči, se nejčastěji zdobí

  8. Osvěžující nápoj z ovčího mléka nese název

  9. Pagáče se obvykle pečou

  10. Granadierský pochod neboli granadír se vaří ze dvou základních surovin. Které to jsou?

  11. Fučka se nejčastěji servíruje